Het dagverloop in Huize Agatha

Zoals in een normaal gezin vertrekken de kinderen/jongeren ’s morgens naar school. We behouden zoveel mogelijk de school waar de jongere vooraf school liep. Soms is de afstand groot en moet de jongere al ’s morgens vroeg vertrekken. Voor de lagere school doen we beroep op dichtgelegen scholen, naargelang er gewoon of bijzonder onderwijs nodig is.
Aangezien wij niet beschikken over een team van begeleiders moeten wij selecteren. Wij vangen meestal jongeren op met relationele, emotionele problemen. Sommige kinderen/jongeren zijn al erg geschaad door wat ze hebben meegemaakt. Aan hen kunnen wij een normaal huiselijk midden aanbieden.

Wij hebben, zoals bij elk samenleven noodzakelijk is, een huisreglement.

“jullie gaven liefde en respect en altijd nieuwe kansen wanneer ik weer eens te laat was en uitvluchtjes had.” (Uit het gastenboek.)

Er is mogelijkheid om bezoek van ouders, familie of vrienden te ontvangen of om op bezoek en weekend te gaan. Wij organiseerden ook al een vormselfeest voor een kind dat in die periode bij ons verbleef.

Er is een ontspanningsaanbod ter plaatse of buitenshuis, op weekends en vakantiedagen: zwemmen, fietsen, wandelen met de hond in het dierenopvangcentrum, naar zee, film, schaatsen, bowling…

“Ik heb hier veel leuke momenten gehad: fietsritjes met Lies, lach momenten, zwemmen met jou Erna, poppenkast, theater, schaatsen met Cassandra, shoppen met Erna. Hier, bij Lies en Erna, Kerst mogen vieren… De nieuwe meisjes en fijne mensen die ik mocht leren kennen. Ik zal dit hier erg missen! Erna en Lies, jullie zijn schatten van mensen, echt waar! Ik kom jullie zeker nog eens opzoeken!” (Uit het gastenboek.)