Wat heeft Huis Agatha te bieden?

We willen een huis zijn met open deuren voor een kind dat even een thuis moet missen. Eveneens wensen wij een oase te zijn voor een zoekende jongere en hem of haar te steunen op de drempel van een nieuwe toekomst.

We wensen vooral een rustpunt en een adempauze te bieden in een woelige periode, onderdak voor een korte duur tussen een onhoudbare situatie die onmiddellijk interventie vraagt en een verdere aanpak en opvolging door professionelen.

“Ik heb hier een steuntje in de rug gevoeld. Ik werd hier met open armen en een glimlach ontvangen. De maaltijden waren heerlijk, ik voelde mij hier op mijn gemak en veilig. Ik hoop dat jullie niet stoppen met Agatha, heel veel kinderen hebben jullie nodig.” (Uit het gastenboek)

Door de warmte en de rust die de kinderen of jongeren bij ons mogen ervaren brengen wij hen een stapje dichter bij de oplossing van hun problemen. De consulenten krijgen dan de tijd om dieperliggende problemen te oriënteren en op zoek te gaan naar haalbare oplossingen.

Huize Agatha biedt vooral een huiselijke omgeving aan: een gezellige living, een eigen kamer en lekkere maaltijden. We wensen dat de gast zich thuis voelt in een huis waar men zichzelf kan zijn, waar een verjaardag gevierd wordt en waar bij elke maaltijd naar elkaar geluisterd wordt.

“ Jullie hebben me een verjaardag gegeven die ik nooit zal vergeten. Na 16 jaar tranen laten op mijn verjaardag heb ik eindelijk een verjaardag gekregen waar ik iets aan gehad heb. Bedankt! Hopelijk blijven jullie kracht vinden om dit werk verder te zetten, zodat jongeren, zoals ik, hun zelf kunnen terugvinden en tot rust komen.” (Uit het gastenboek.)